Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Novel Takdir Untuk Aku Karya Rehan Makhtar Full Episode

Content

  Takdir Untuk Aku Novel - Kerana yang beriman itu, wajib percaya akan takdir dan ketentuan. Ujian itu hadir dalam pelbagai rupa dan pada Ziyad, ianya hadir dalam bentuk manusia. Teratai Nur menggoncang seluruh tenangnya. Sikap buaya darat itu terhenti angkara ego yang terpenjara bila Teratai Nur menolak.

  Sangkanya, ini pertemuan pertama mereka biarpun dia yakin, mereka ada sejarah bersama. Sejauh mana kisah kita, Nur? Sampaikan Nur lari dari saya? Sejauh mana saya pernah heret Nur dulu? Sampai ke bilik ke? - Ahmad Ziyad.

  Tak, Kita memang tak ada apa-apa. Saya tak pernah kenal awak dan awak juga sama - Teratai Nur. Sepintar mana Teratai Nur menafi, kenyataan tak mudah dibohongi. Dialah orang itu. Yang pernah dimaki oleh lelaki segak berunifom putih dulu.

  Aku benci kau dulu sebab kau sampah masyarakat tapi kenapa hari ini kau muncul jadi orang berbeza sedangkan kau adalah yang serupa? - Ahmad Ziyad. Maaf kalau saya betulkan kata-kata awak, Encik Ziyad. Saya ni bekas. Bekas! - Teratai Nur.

  Teratai Nur terus menafi tapi Ziyad tegas dengan perasaan sendiri. Mereka bersama. Bahagia. Tapi, bukan untuk selamanya bila kesilapan yang pernah Ziyad lakukan, mencelah. Antara permintaan ibu kandung, adik tiri dan suami.

  Teratai Nur kembali tercampak di lorong yang lebih gelap. Bukan kehendaknya. Tapi, bila kepercayaan seorang lelaki yang pernah berjanji untuk menjaganya sepenuh hati lebur, dia rasa dirinya dikhianati.

  Siapalah yang nak terima orang macam Nur ni dengan ikhlas? Semua orang buat bersebab. Abang terima Nur kenapa pula? – Teratai Nur. Sebab aku sayang kau! Aku cintakan kau! - Ahmad Ziyad.

  Kerana perjalanan takdir itu bukan ada di hujung jari manusia, Teratai Nur bangkit walau tangan lain yang menariknya untuk kembali berdiri.

  Abang sudi jaga Atai - Taufiq. Saya serahkan hidup saya pada abang. - Teratai Nur. Dia mahu melangkah ke depan, di mana Taufiq menanti. Namun, bila dia toleh ke belakang, Ziyad sedang menahannya pergi. Akhirnya, Teratai Nur akur. Ini adalah takdir untuk dia.

  Pada postingan kali ini saya akan berbagi cara baca novel yang berjudul Takdir Untuk Aku dan juga akan mereview singkat tentang novel ini.

  Deskripsi Novel

  Judul: Takdir Untuk Aku

  Penulis: Rehan Makhtar

  Penerbit: karyaseni2u

  Rating: - 

  Genre: Romantis

  Novel Takdir Untuk Aku Karya Rehan Makhtar Full Episode

  Cara Baca Novel Takdir Untuk Aku Full Episode

  Novel yang berjudul Takdir Untuk Aku ini sangat seru untuk di baca. Kamu dapat membaca novel ini dengan cara membelinya melalui karyaseni2u atau kamu juga dapat membacanya sampai bab 15 melalui Aplikasi WattPad yang dapat kamu download di google play Store dengan cara mencari "Takdir Untuk Aku" di menu search aplikasi WattPad atau Langsung Buka Disini.

  Setelah membuka link diatas, nanti kamu akan di arahkan ke situs safelink, silahkan scroll kebawah, tunggu beberapa saat, dan klik Link Baca, maka kamu akan di arahkan ke situs Resmi Novel ini.

  Kesimpulan

  Nah, itulah review dan cara membaca novel Takdir Untuk Aku Full Episode. Novel ini merupakan novel yang cocok untuk dibaca bagi kamu yang suka novel bergenre romantis. Bagaimana pendapat kamu mengenai novel ini? Apakah seru untuk di baca? Silahkan berkomentar dikolom komentar dibawah.

  Post a Comment for "Novel Takdir Untuk Aku Karya Rehan Makhtar Full Episode"