Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Novel Sabarlah Duhai Hati by Mimie Afinie Full Bab

Konten

    Harunup.com - Pada postingan kali ini saya akan berbagi cara baca novel Sabarlah Duhai Hati by Mimie Afinie pdf full bab dan juga akan mereview novel ini. 

    Novel Sabarlah Duhai Hati Full Bab

    Novel yang berjudul sabarlah duhai hati ini memiliki sinopsis sebagai berikut: Dugaan berat yang menimpa, merubah seluruh hidup Nur Syafira. Saat bergelut dengan ujian, dia tiba-tiba dilamar untuk Muhammad Affan. Sungguh, dia tak percaya.

    Tegur pun tak pernah, tiba-tiba nak jadikan dia isteri. Lagipun, dia masih tak lupa cerita lama. Cerita memalukan yang hanya mereka berdua saja yang tahu. Hatinya kuat mengatakan Affan terpaksa. Affan hanya menurut kehendak orang tua tanpa rela.

    Namun, kalau dah tertulis jodoh mereka, elak macam mana sekalipun, tetap bersatu juga. Walau dihati ada curiga, Fira tetap mengharap bahagia.

    “Sejak bila abang suka Fira?”

    “Sejak Fira curi hati abang.”

    “Abang kan pernah cakap, abang tak suka Fira. Abang takkan kahwin dengan Fira.”

    Tawa Affan memecah suasana hening malam. Kuat dan lama.

    Dalam suram cahaya lampu, Fira pandang suaminya. Geram dengan suara tawa itu.

    “Ini cerita tahun bila Fira bawa keluar ni?”

    “Tak kisahlah tahun berapa pun, yang penting abang pernah cakap macam tu, kan? Kecil hati Fira, tau!”

    “Kecik hati dengan abang la ni?”

    “Memang pun. Dah buat orang macam tu, pandai pulak ajak orang kahwin. Tak malu.” Fira mengejek.

    Lagi sekali Affan hamburkan tawanya.

    Bahagia yang disangka sampai ke petang, rupanya masih ada halangan dan rintangan.

    “Kalau you nak tahu, bukan Affan yang nak sangat kahwin dengan you tapi mak teh yang paksa dia. Sebabnya mak teh kesiankan you.” - Nadia

    Mampukah Fira terus memujuk hatinya supaya bersabar dan bertahan? Atau sudah sampai masanya untuk dia mengalah dan lepaskan segalanya?

    Deskripsi Novel

    Judul: Sabarlah Duhai Hati 

    Penulis: Mimie Afinie

    Penerbit: Idea Kreatif

    Genre: Drama dan Romantis

    Rating: 90 (sangat bagus)

    Bahasa: Malaysia

    Novel Sabarlah Duhai Hati by Mimie Afinie Full Bab

    Cara Baca Novel Novel Sabarlah Duhai Hati by Mimie Afinie Full Bab

    Novel yang berjudul sabarlah duhai hati ini sangat seru untuk di baca. Kamu dapat membaca novel ini dengan cara membelinya melalui aplikasi shopee yang dapat kamu download di google play store dan mencari "Sabarlah Duhai Hati" di menu search aplikasi shoppe atau melalui link dibawah ini.

    Link Baca

    Novel Sabarlah Duhai Hati by Mimie Afinie Full Bab

    Kesimpulan

    Nah itulah review dan cara membaca novel Sabarlah Duhai Hati Full Bab. Novel ini merupakan novel yang cocok untuk dibaca bagi kamu yang suka novel bergenre drama romantis.

    Posting Komentar untuk "Novel Sabarlah Duhai Hati by Mimie Afinie Full Bab"